Dobok...

Információ Sámándob műtárgyról

A természeti népek esőt varázsolnak, jósolnak, gyógyítanak, híreket „szállítanak”a dobokkal, az ünnepek ritmusát, hangulatát ez az ősi hangszer szolgáltatja.Tihanyi Zsuzsannánál is a „Szertartás” része.…”A táltosdob kerámiává égett bőre nem hangjával, hanem plasztikai-képi erejével szól.”… (Bakonyvári M. Ágnes)

A műtárgy leírása

A szertartások elengedhetetlen „szereplője”.
A Mindenséget szimbolizálja: – formája kerek vagy tojás alakú, – bőrének rajza a kozmosz (csillagképek,  – életfa, világfa, a világképre utaló jelek) – hangja a Teremtés ősi hangja, – kozmikus ritmus, mennydörgés
Bőrszíjak száma 7 vagy 9 a lelki felemelkedés lépcsőfokait szimbolizálja. Rajta lévő termések a tudás gyümölcsei. 

Érdekes részletek

A természeti népek esőt varázsolnak jósolnak, gyógyítanak, híreket „szállítanak” a dobokkal, e kultikus hangszerekkel adják meg az ünnepek ritmusát, hangulatát.

Válaszd, amit szeretsz…

VETÍTŐ

Dobok...

Válaszd azt, amit igazán szeretsz...

Más, Érték, Ajánlat

Dobok

A természeti népek varázsolnak jósolnak, gyógyítanak, híreket „szállítanak” vele, ünnepeken kiséretül szolgál.

Sárkányok világa

Az ősi tudás őrzője. A legfőbb bölcsesség, a halhatatlanság és a gyógyító erő birtokosa, az időjárás és a termékenység ura.

Ősök fája

A Fa minden növényi jelkép közül a legösszetettebb jelentésű egyetemes szimbólum. Élet és halál, az örök fejlődés és növekedés, folytonos megújulás jelképe, istenek növényi megtestesülése, lakhelye, üzenetek közvetítője.
Leiratkozás a hírlevélrő

Frissítés az aktuális ajánlatok eléréséhez