Skip to content

Palotafürdő

Információ a Palotafürdő projektről

A Dunakanyarban fekvő exkluziv családi villa zárt fürdőépőletének és díszítő elemeinek, burkolattervezése, elkészítése volt a feladat.  A rendelkezésre álló kis teret a mediterrán tengerek élő világának hangulatával kívánta Tihanyi Zsuzsanna megnövelni. A nem kevés alkotó energiát a Knosszoszi Palota ihletett emlékei adták. 

A műtárgy adatai

Dátum:
2000. szeptember
Kategória:
Épületkerámia
Helye:
Dunakanyar
Anyaga.
magastüzű mázas kőagyag és raku
Mérete:
9,3m x 2,7m

A műtárgy leírása

A magastüzű mázas kőagyag hullámcsempék az élővíz mélységeit és fodrozó felszínét is képesek megmutatni. Mintái a klasszikus görög megfogalmazáson túl a 21. század könnyed formavilágát is hordozzák. Az oszlopfők és az oszlopok díszítő elemei,  a négy őselem állandó küzdelmét és egyensúlyát jelenítik meg. A zenei aláfestést a vidám vízcseppek állandó játéka szolgáltatja…

Érdekes részletek

Mind kettő, mind három dimenzióban érződik a természet tengerének hatalmas ereje. A medence vízének fodrozódása tükröződik a falon és életre kelti a misztikus lényeket.  A fürdőző sárkányt, a szomjas itatóhoz közelgő szarvast, a vízicsikót és a száguldó delfineket… de a liliom is kecses…-

VETÍTŐ

Palotafürdő

Válaszd azt, amit szeretsz...

Más, Érték, Ajánlat

Dobok

A természeti népek varázsolnak jósolnak, gyógyítanak, híreket „szállítanak” vele, ünnepeken kiséretül szolgál.

Sárkányok világa

Az ősi tudás őrzője. A legfőbb bölcsesség, a halhatatlanság és a gyógyító erő birtokosa, az időjárás és a termékenység ura.

Ősök fája

A Fa minden növényi jelkép közül a legösszetettebb jelentésű egyetemes szimbólum. Élet és halál, az örök fejlődés és növekedés, folytonos megújulás jelképe, istenek növényi megtestesülése, lakhelye, üzenetek közvetítője.